Emma Hamberg om Kvindernes Kampdag

Hvad betyder Kvindernes Kampdag for dig som forfatter og som kvinde?

ALLT! Om inte vi kvinnor hade gått samman, kämpar för vår rätt att leva våra liv så som vi vill och måste, hade jag aldrig kunnat försörja mig som författare, jag hade inte kunnat skilja mig, tjäna mina egna pengar, föda barn utom äktenskapet, träffa mina vänner när jag vill och resa var jag har lust. Jag hade fått leva i ett fängelse. Det vill ingen.

Har du en figur eller flere figurer i dine egne bøger, du gerne vil fremhæve på Kvindernes Kampdag?

Kanske ska jag slå till med Lina? Från min första roman Linas kvällsbok. Det är en ungdomsbok om en tjej som både nyfiket och förtvivlat försöker hitta fram i sin egen sexualitet. Att jag har kunnat skriva en bok om unga kvinnor, för unga kvinnor som handlar om att hitta sin egen lust och faktiskt följa den, det kan man inte överallt i världen.

Hvad synes du er nogle af de vigtigste ting, kvinder har opnået? Noget du vil fremhæve i forhold til kvinders rettigheder og i det daglige liv?

Att vi får tjäna och behålla våra egna pengar. Det är nummer ett. Med egna pengar är du fri. Fri att skilja dig ,fri att bo var du vill, fri att kunna ta hand om dina barn, fri att säga fuck off, fri att säga välkommen.

Udkommer på dansk i 2022!

“Hamberg skriver med masser af humor og med en fin fornemmelse for både miljøskildring og dialog”
– Dagens Nyheter

“En uhæmmet og uimodståelig fortælling med en række særprægede personligheder”
– Aftonbladet

Nomineret til ÅRETS BOG 2021

En roman om at turde bryde ud af sin komfortzone. Og om at indse, at livet er kort og at vi bør danse mere på bordene. En roman, hvor Emma Hambergs karakteristiske livsglæde og kærlighed til mennesker fylder hver en side.

Vis
Ikke på lager

Feel-good

Forårsjagt

DKK 69,95

Feel-good

Hjerteflimmer

DKK 129,95