Interview med Heather Morris

Vi har været så heldige at tale med Heather Morris fra Australien, og høre lidt om hendes nyeste roman Tre søstre. I videoen nedenfor fortæller Heather om, hvordan hun mødte de tre søstre, Cibi, Magda og Livia, og hvordan bogen Tre søstre blev til.

Heather Morris’ bøger er fortællinger fra det virkelige liv, i hvilke hun beskriver et mørkt kapitel i vores historie og agerer talerør for dem, der tidligere ikke blev hørt. Som hun selv ofte siger, er dette en fornem opgave, og det kræver at vi lærer at lytte til, hvad andre fortæller os.

Med mere end 15 millioner solgte eksemplarer på verdensplan, kan vi roligt kalde Heather en international bestsellerforfatter. Dog ser hun sig selv mere som en storyteller end en egentlig forfatter. Og selvom det er hende, der skriver bøgerne, fortæller hun os at nok er det hendes bøger, men det er aldrig hendes fortællinger.

“They may be my books. They are never my stories.”

Heather’s romaner er skrevet i et enkelt sprog med fine beskrivelser, der ikke forstyrrer fortællingen. Det er et bevist valg. Det er nemlig vigtigt for hende at ære dem, der ejer fortællingen, og som gav hende lov til at fortælle deres historie, og det gør hun bedst, når læseren nemt kan følge hovedpersonernes livshistorier.

Hendes seneste bog Tre søstre er endnu et bevis på hendes talent som en af tidens store historiefortællere. Igen bevæger vi os tilbage til Auschwitz-Birkenau og igen bruger Heather sin unikke evne til rigtigt at lytte til at videregive andres fortællinger.

Historisk fiktion

Cilkas rejse

DKK 299,95

Historisk fiktion

Tre søstre

DKK 299,95

Faglitteratur

Historier om håb

DKK 249,95