Roser til ManiFEST for kvinder!

KØB ManiFEST for kvinder HER

“Jeg har lært at vinde en debat, uanset hvilken pris det har for opponenten; jeg har lært at mistro intuitionen; at holde min vægt på et bestemt tal ved at være tilpas sulten hele tiden; at være skamfuld over menstruation og endda helt afskaffe den med hjælp fra en hormonspiral … og, for guds skyld, aldrig tale om spirituelle oplevelser, for (ud)dannede mennesker tror ikke på sådan noget. Men – flere og flere af os har fået nok af at lade som om, vi har det fint med at være ukønnede, uforanderlige, evigt produktive, logiske og lineære væsner og prøver nu at finde vejen hjem igen til det ur-feminine. Derfor kunne jeg fra første side spejle mig i Birgitte Baadegaards vidunderlige bog og er sikker på, at mange andre kvinder vil gøre det samme.”

Ekaterina Andersen – Forfatter og feminist influencer

ManiFEST for kvinder har sat tankerne i gang på alle mulige planer og niveauer i mit indre. NU tør jeg tænke cyklisk. Birgitte Baadegaard beskriver et antal vigtige grundpræmisser, vi kvinder skal begynde at forholde os til, og beskriver den konsensus, vi kvinder har manglet i årtier, fordi vi har modarbejdet hinanden. Hun rykker ved de normative kønsstrukturer og sætter en ny dagsorden. Efter at have læst ManiFEST for kvinder har jeg turdet genfinde lidt af den ubetingede tiltro, jeg ikke længere havde til menneskeheden. Tak for dig, Birgitte Baadegaard.”

Bushra Hanif – Akademisk medarbejder hos Dansk Kvindesamfund og Cand.linc.merc.

ManiFEST for kvinder er et kærligt opråb til kvinder om i samlet flok at rejse sig, åbne sig, folde sig ud i det cirkulære og finde nyt fodfæste – fordi vi kan. En opfordring til kærlig vækkelse gennem sjæl og krop, mellemgulv og hjerte. At møde og favne sin hellige gral på ny. Birgitte Baadegaard lykkes med sit dybt personlige, nærmest selvbiografiske manifest at gøre rejsen vedrørende for alle – både mænd og kvinder, herunder at understrege nødvendigheden for denne opvågning, uden at pege fingre…”

Jette Blok – Kvinde 

“Jeg er gennem tiden startet på at læse en del bøger, som af den ene eller anden årsag bare ikke fangede mig, og jeg fik derfor aldrig læst dem til ende. Men allerede da jeg havde læst de første ni sider af ManiFEST for kvinder, vidste jeg, at denne bog ville jeg læse til sidste punktum. Alt resonerer i min krop, når jeg læser den, og taler til essensen af mig. Og så er den enkel og ligetil i sproget uden at miste dybde. Ikke noget hokuspokus – I LOVE IT♥”

Tini Owild – Stylist og mastercoach

“Tak for ManiFEST for kvinder – den lander lige i den udhungrede livskraft og lidenskab. Vi skal have saft og kraft ind i hverdagen, og det kan vi kun ved at mærke vores hjerter buldre. Som Birgitte baadegaard gør for kvinders ret til lighed og frihed.”

Odile Poulsen – Forfatter og foredragsholder

“ManiFEST for kvinder er en både ærlig, direkte og personlig bog, krydret med Birgitte Baadegaards personlige livserfaringer og åndelige indsigter. Den er en støttende håndsrækning til dig som kvinde i transition, hvor du inviteres til at mærke indad og se på dig selv og verden fra et helt nyt perspektiv. Den giver dig bevistheden tilbage om din feminine visdom og om, at du er en vigtig, uundværlig del af noget stort og meget kraftfuldt. Læs bogen – den vil forandre dig.”

Vibeke Amdisen – Forfatter til bestselleren Jordens kvinder

“…Baadegaards ypperste mission med denne bog må være at skabe fornyet grobund for et samarbejde mellem kønnene, men endnu mere at udnytte vores allesammens både maskuline og feminine evner og tilgange. Det er en meget fin mission, og udover at have noget tiltrængt på sinde leverer Baadegaard en – på en og samme gang – meget alvorlig men også meget morsom bog. Jeg trak på smilebåndet mere end 100 gange undervejs. Jeg giver bogen seks stjerner for dens ærinde. Andre fire store stjerner gives for dens evne til at skubbe til – og rykke mig.”

Alexandra Krautwald – Børsen-blogger, Managing Direktor og forfatter. 

“Birgitte Baadegaard sætter med sin bog ”Manifest for kvinder” dialogen og debatten i gang, når hun bevidstgør den lange historie vi slæber med os, hvor synlige præstationer er værdifulde mens alt, der foregår i kulissen er værdiløst. Birgitte træder frem fra kulissen, præsenterer fakta, deler hudløst ærligt ud af sig selv og viser det paradigmeskift, som løfter vores samfund til det medmenneskelige, solidariske og tillidsfulde naturligt båret af kvinder. Gud straffede ikke kvinder ved at give dem smerte ved fødsel – straffen er, at du som kvinde skaber liv. Det sætter dig ud af spil, gør dig afhængig og sårbar, men det giver dig evnen til medfølelse og til at tilsidesætte egne behov for fællesskabet. Derfor ligger det naturligt for dig at flytte verdenen. En fremragende og yderst interessant bog.”

Lene Fischermann – Teamcoach, Coach og Karriererådgiver

“Dette er en af vores tids vigtigste og bedste bøger for kvinder at læse. Alt for mange kvinder føler sig forkerte indvendigt og udvendigt, overflødige, som om de ikke passer ind nogle steder, og som at de har et kald, de ikke rigtig kan finde og opfylde. Denne bog bør læses af alle, og vil give dig alle de svar, du har søgt efter utallige gange og manglet. Det er det stærkeste og samtidigt mest sårbare skriv, som virkelig understreger, at den “endegyldige” sandhed, regler og love, vi lever efter, ikke er så ensidigt og endegyldigt, og at der er behov for, vi vågner op, får en dybere indsigt og større bevidsthed – så vi står stærkere sammen. Det er ikke os, der er forkerte. Det er rammerne, vi er underlagt, og som vi lever i. Der er behov for en strukturel og gennemgribende ændring, som kun kan skabes, hvis vi finder hjem til os selv. Læs denne bog! Find med den hjem i dit hjerte og i din sjæl.”

Suzana Milovic – Foredragsholder og forandringsleder

Det er en bog som dine døtre, foruden du selv som kvinde, må kende til. Så ved de mere om hvorfor, de måtte opleve og mærke deres situation, som de gør – og kan beroliges med, at det ofte er ganske naturligt – men at vi skal tage naturen meget mere seriøst og som den er, end at vi gør i dag. Mænd bør læse den. Den giver os et sjældent set og ægte følt billede af hvad der “sker” hos dem, vi er født af og dermed altid er livsforbundne med. En modig og ægte beretning som huskes og som er koncentreret, så man(d) får både gavn af og lyst til at læse den igen. Alle ledere burde også læse denne bog for at have blot et kim af indsigt i hvordan, kvinder tænker og fungerer – kort sagt, er – når de træffer beslutninger omkring deres organisation. For mig er dette en bog jeg altid vil huske – og huske mig på, at kvinder altså ikke er som mænd, ret indlysende – men at jeg får bedre fremtid og omgivelser, når jeg sænker “industri-paraderne” og lader også den nære verden være en symbiose med kvinden.

Rolf Sleiman – Koordinator 

”Vidunderlig, kraftfuld og kærlig bog om kvinder og alt dét, vi rummer. Bogens budskab, ja nærmest løfte om, at vi alle er ét og alle er Gud(dommelige), får mine celler til at vibrere og mit hjerte til at synge. For det er jo præcis sådan, det er! Tak Birgitte, for en vigtig bog. Ikke alene for kvinder overalt på jorden. Men også FOR Moder Jord. Hun kalder på kvinders heling.For det er tid. Det er nu. Hun venter….”

Anja Thybo – Businesscoach for soloselvstændige kvinder 

“En modig bog der sætter fokus på spiritualitet som fundament for en ny og bæredygtig måde at leve på med de feminine og maskuline værdier i balance. Og her går kvinder forrest. Det har kvinder også gjort historisk påviser forfatteren, og viser også, hvordan det har været i magthavernes ( læs: mænds ) interesser at nedtone og omfortolke de feminine værdier i spiritualiteten og dermed i samfundet. Det er forfatterens grundtone,  at kvinder historisk set altid har været de mest kompetente til at passe på deres børn, på dyrene og alt levende og dermed på Moder Jord. Og at vi som mennesker har bevæget os alt for langt væk fra de feminine værdier til fordel for et samfund og en verden styret af mandlige værdier, og med økonomisk vækst som ophøjet til det evigt sande og rigtige uanset omkostningerne for os og for vores Jord og for den Jord, vi efterlader til vores børn og børnebørn.”

Margit Vildlyng – GDPR-konsulent og forkvinde i Danners bestyrelse

“Manifest for kvinder er vor tids undergrundsrevolution. Det er en opsummering af årsagerne til mange tusinde års misvækst i vores verdenssamfund, for selvom vi er en verden af mænd og kvinder, hanner og hunner, så er love, regler og religioner i mange tusinde år udformet og udført af mænd med udgangspunkt i (at fastholde) deres værdier. Uden tanke for kvinders værdier. Det har medført en ubalance, der er uværdig for både mænd og kvinder. Det er bydende nødvendigt at få genoprettet en samklang mellem maskuline og feminine værdier – ellers ender det med, at vi udslettes. Det illustrerer Manifest for kvinder med al tydelighed.

Birgitte Baadegaards egne erfaringer, tilført personlighed og humor samt inddragelse af andres anerkendte undersøgelser, statistikker og videnskabelige teser, gør bogens formidling sublim og læseværdig. Bogen er skrevet med hjerteblod. Ærligt, åbent, sårbart og selvironisk – dermed kan ingen ramme forfatterinden. Heller ikke munken fra drømmen i bogen.”

Liselotte Nielsen – Tidligere HR-koordinator, nu livsnyder og bedstemor til 4

“Birgittes bog giver mig håb. Håb for fremtiden, håb for heling af søstersåret, som er kernen i fortællingen og løsningen til forandring. Samtidig bliver jeg forpligtet. Forpligtet til at blive bevidst uden vrede med en klar vision og et mål. Birgitte manifesterer vigtigheden af kønnenes forskelligheder og hvordan et skønt samspil kan skabe den ultimative symbiose i harmoni med og respekt for moder jord.

Jeg bliver rørt, sidder med tårer i øjnene, når jeg læser Birgittes manifest. Følelsen af ikke at passe ind – at tilpasse sig, acceptere tingenes tilstand. Fortvivlelsen over at ønske at kunne forandre/ændre men uden at vide hvordan… Jeg griner! Af Birgittes konstatering af, at det eneste, der er lineært er mænds karrierekurve, som forventes og ofte går ‘skråt op’. Der er intet at være vred over. Intet at dømme. Ingen mænd at hade – de er ligesom os ofre for det, der er blevet vores kollektive sandhed. Det er bare tid – til at vågne. Og verdens opvågnen starter med kvinderne – herunder dig.

Sådan kan det siges, klart og tydeligt i Birgittes manifest, som forpligter mig som kvinde.Tankevækkende, dyb og udfordrende kendetegner dette manifest, som er udsprunget af Birgittes egen ‘opvågning’ i løbet af de sidste 3 år.”

Pia Thurø – Kvinde og søster 

“Birgitte Baadegaard har med ‘Manifest for kvinder’ skrevet et vigtigt indlæg i debatten om ligestilling af det lineære og cykliske univers. Bogen rummer en fremragende gennemgang af den historiske bevægelse, der har ført hen til den verdensorden vi har i dag og supplerer den med forfatterens egne, spirituelle oplevelser. Hun rejser med bogen vigtige spørgsmål, vi som menneskehed må tage stilling til, hvis vi skal bevæge os frem mod en større respekt for kvinder og det kvindelige.”

Tanja Eskesen – Forfatter til Kællingens Bog og Krigerens Bog – at leve et liv i kærlighed.  

“Vi har desperat brug for ny energi i en tid, hvor de gamle energier slider både mennesket og kloden ned. Birgitte Baadegaards bog er en vigtig peptalk til alle gode kvinder, som nægter at tage hverken offerrollen, krænketheden eller den simple magtkamp med mændene på sig og i stedet vil meget mere end det: Kvinder, som vil sætte spor i Verden og være med til at skabe en ny retning, som vi kan være bekendt overfor os selv, og ikke mindst overfor vores børn.
Læs den, lad dig inspirere – og kom ind i kampen, søster.”

Stine Helles – Spidskandidat for Alternativet, Fyn

“Manifest for kvinder er en bog der rusker, vækker og provokerer os til at tænke, føle og handle. Den er medrivende, direkte (indimellem føler jeg at Birgitte Baadegaard taler direkte til mig), og skrevet på baggrund af dyb indsigt og grundig research. Det er en modig bog, hvor forfatteren står med hjertet i hånden og deler det med os. Åbner sig for den kærlighed og kritik, der også vil følge i kølvandet på dens ord. Hun skriver fra hjertet, kommer fra hjertet og har noget på hjerte i en direkte tone og med en herlig humor og selvironi. Hvor er det dog dejligt befriende at læse standpunkter, der til tider er totalt politisk ukorrekte. Dette er en vigtig bog: Birgitte Baadegaard har sat ord på og tør foreslå en helt ny samfundsstruktur uden nødvendigvis at have alle svarene. Sådan! Vi skal starte et sted.”

Marianne Rommelhoff – Mentor og facilitator